Hírek

Anyák napi meglepetés: ünnepeljen egy legendás borral!

2021. április 23.

Nyomtatás

Ünnepelje az anyák napját a legendás, Béres Magita Cuvée-vel!

 

A ragyogó időjárással megajándékozó május nemcsak azért a kedvencünk, mert egyre közelebb érezhetjük a nyarat, hanem azért is, mert a hónap első vasárnapján köszöntjük az Édesanyákat. Kétség nem fér hozzá, ez a Föld legszebb hivatása, éppen ezért méltó ünneplést érdemel!

 

Lepje meg szerettét, vagy koccintsanak virtuálisan egy üveg különleges, Béres Magita Cuvée-vel! A halvány aranyszínű bor nemcsak ízében különleges, az aszalt kajszi, narancs és gyógynövény illatú ital nevéhez egy Tokaj-hegyaljai legenda is fűződik.

 

A híres borvidék egyik legrégebbi települése – ahol a Béres Szőlőbirtok és Pincészet is található – Erdőbénye. Az elbeszélések szerint a török uralom idején itt élt egy Magita nevű szépséges leány, aki házában menedéket adott a magyaroknak. Két török nagyvezér, Don és Onok, azonban beleszeretett Magitába, a lány ezt kihasználva, egy csellel a pincébe zárta őket. A két vezér kiszabadult, a feldühödött török csapatok felégették a falut, elkergették a magyarokat, Magitát pedig élve eltemették. A lány szépsége azonban az öreg Suta török vezért is elvarázsolta, aki furfangos módon egy pince fölé ásta Magita sírját, így a lány könnyen lejutott a pincébe, vagyis megmenekült. Időközben nagy haraggal visszatért a két török vezér, akik a lány nyomába eredtek. Magita a menekülés során belefulladt a falu határában található tóba, és az őt üldöző két török nagyvezér is odaveszett. A szomorú hír hallatán az elkeseredett törökök örökre elhagyták Erdőbényét, így szabadult meg a falu az idegen uralom alól.

 

A lány hőstettének emlékére készítettük el a 2016-os évjáratú édes Magita Cuvée-t, amely a Béres Birtokra jellemző szőlőfajták – furmint, hárslevelű, kövérszőlő - repertoárját vonultatja fel.

 

A borkülönlegességet anyák napi akciónk keretében 2021. április 23. és 30. között 35% kedvezménnyel vásárolhatja meg webshopunkból.

 

Annak érdekében, hogy még biztonságosabbá tegyük az Önök számára a weboldalunkon keresztül történő vásárlást, webáruházunkat csupán regisztrált felhasználóink számára tettük elérhetővé, amely a bejelentkezést követően a korábbival megegyező formában elérhető.

 

Üdvözlettel, Béres Szőlőbirtok és Pincészet


Béres Szőlőbirtok
és Pincészet

Hírlevél


Leiratkozás Feliratkozás

Kosár 0

A még kellemesebb felhasználói élmény érdekében, weboldalunkon mi is cookie-kat használunk. A cookie-k használatáról további információt Adatvédelmi tájékoztatónkban olvashat. Elfogadom