Béres Tokaji Cuvée 2005
évjárat: | 2005 |
jelleg: | édes |
fajta: | cuvée |
Analitika
űrtartalom: | 0.375 l |
alkoholfok: | 11.5 % |
savtartalom: | 10.3 g/l |
maradék cukor: | 115 g/l |
Borleírás
A Lőcse dűlőről, Furmint és Hárslevelű fajták november végi töppedt, botrytises szemek szüreteléséből származó, "szüreti cuvée", mely hagyományos szamorodni technológiával készült. Közepesen égetett szerednyei hordókban erjedt, majd érlelődött több mint egy évig.
Magas szárazanyag-tartalma és maradék cukortartalma alapján akár fiatal 5 puttonyos aszúnak is tekinthetnénk. Illatában a túlérésre jellemző kajszi és füge jelennek meg, melyek a fahordós érlelés alatt kiegészültek a hordó finom vaníliás aromáival. Határozott kontúrú, egyensúlyos, kiemelkedően elegáns bor. Teltségének köszönhetően a pohárban olajos, méltóságteljes mozgású.
Díjak, elismerések
- •
Vinalies Internationales - Párizs (2008)
Bronzérem - •
Japan Wine Challenge - Tokyo (2009)
Bronzérem - •
Decanter World Wine Awards - London (2010)
Bronzérem - •
Muvina XV. International Wine Competition (2010)
Aranyérem - •
VinAgora Nemzetközi Borverseny - Balatonalmádi (2008)
Aranyérem
Recept:
Tokaji borgolyók csokoládékosárba rejtve
Hozzávalók
Hozzávalók (4 főre): 1 dl Béres Cuvée, 15 dkg cukor, 3 lap zselatin, 1 citrom héja, 20 dkg mascarpone sajt, 20 dkg liszt, 20 dkg porcukor, 2 tojássárgája, 10 dkg margarin, 10...
Recept:
Áfonyás túrókrém piskótatutajon
Hozzávalók
Hozzávalók (4 főre): 5 tojás, 20 dkg kristálycukor, 10 dkg liszt, ½ csomag sütőpor, 25 dkg tehéntúró, 1 db citrom reszelt héja, 1 csomag vaníliacukor, 1 dl tejszín, 10 dkg...
Kategóriák
fajta
aszúcuvée
eszencia
furmint
hárslevelű
must
pálinka
pezsgő
sárgamuskotály
szamorodni
jelleg
édesfélédes
félszáraz
száraz
évjárat
ajánlataink
Dűlőszelektált borokÉdes borok
Pálinkák
Prémium tételeink
Száraz borok