Hírek

Szent Orbán Erdőbényén

2013. június 03.

Szent Orbán a szőlő és a bor Európa-szerte tisztelt védőszentje. Életéről keveset tudunk, de a történetírók szerint vértanúhalált szenvedett pápa volt, aki a 3. században élt. A középkori hagyomány szerint ő rendelte el, hogy a mise áldozati kelyhét és tányérkáját aranyból vagy ezüstből készítsék el. Ezért szőlőfürttel vagy kehellyel szokták ábrázolni, és így lett belőle végül is a bor és a szőlő patrónusa.

További részletek

Siker a Pannon Bormustrán!

2013. május 13.

Május 8-10. között Pannonhalmán került megrendezésre a XIV. Pannon Bormustra, amely hazánk legnagyobb presztízsű, nemzetközi szintű borversenye. A zsűritagok a nemzetközi borpiac fontos véleményformálói, akik publikációs lehetőségeiken és szakmai kapcsolataikon keresztül közvetíthetik a magyar bor jó hírét szerte a világban.

További részletek

Arany, ezüst, bronz!

2013. április 17.

Huszonnyolc ország 4360 bormintája versenyzett a franciaországi Bordeaux közelében fekvő Bourg városban a 37. Challenge International du Vin nemzetközi borversenyen, amelyen 736 borkóstolóból álló zsűri döntött a díjakról.

További részletek

Újabb sikereket arattak boraink!

2013. március 26.

Az elmúlt hetekben kiemelkedő elismerésekkel gazdagodott a Béres Szőlőbirtok dicsőségfala. A tizenkettedik alkalommal, ezúttal Siófokon megrendezett Syngenta Országos Borversenyen átadták a legkiválóbb boroknak járó Quadris-díjakat, amellyel idén többek között a Béres Szőlőbirtok 2007-es Béres Tokaji 6 Puttonyos Aszúját is kitüntették.

További részletek

Új év, új elismerések!

2013. január 07.

A Debreceni Borozó 2012/13 téli számának Aszú-tesztjén mind a 2007-as évjáratú 5 puttonyos Aszúnk, mind a 2008-as évjáratú 6 puttonyos Aszúnk remekül szerepelt. Előbbi 5 csillagos, „egyedi, elegáns, nagy bor" minősítést, míg utóbbi 4 csillagos, „komplex, karakteres, nagyon jó bor" minősítést szerzett.

További részletek

1 ... 9 10 11 12

Béres Szőlőbirtok
és Pincészet

Hírlevél


Leiratkozás Feliratkozás

Kosár 0

A még kellemesebb felhasználói élmény érdekében, weboldalunkon mi is cookie-kat használunk. A cookie-k használatáról további információt Adatvédelmi tájékoztatónkban olvashat. Elfogadom